۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

معرفی

گروه طراحی پارچه و لباس شعبه ارومیه دانشگاه الزهرا
 
 
 

معرفی مختصر رشته:
رشته طراحی پارچه درمقطع کارشناسی با هدف تربیت نیروهای کارشناس وآشنا به فن طراحی پارچه ، پارچه شناسی، درصدد است تارفع نیازهای جامعه را درجهت تقویت صنعت پوشاک وقطع وابستگی های فرهنگی و اقتصادی ازطریق دانشگاه انجام دهد. این رشته در زیرشاخه هنرهای کاربردی است.


سابقه رشته در جهان:
رشته طراحی پارچه در دانشگاه های معتبر اروپایی وآمریکایی تدریس می شود. علاوه بر زمینه سازی به عنوان نظریه های کاربردی دراین رشته، به بحث های مهارتی وعملیاتی هم می پردازد و درنهایت نیاز جامعه را درخودکفایی صنعتی برطرف می سازد.


سابقه رشته در ایران:
این رشته پس از انقلاب اسلامی به عنون یکی از رشته های کاربردی وبسیار مهم درجهت رفع یکی از اساسی ترین نیازهای بشر درایران شروع به فعالیت کرد وهم اکنون در دانشگاه های معتبر به پرورش نیروهای انسانی ماهر دراین رشته می پردازند که تعداد آنها انگشت شمار است.
یکی از نیازهای فرهنگی هرجامعه ای بحث لباس ونوع پوشش والبته طراحی پارچه است. علاوه بر آن مباحث اقتصادی بسیار گسترده ای را در پی دارد. ضمناً با بررسی دقیق این رشته می توان نیازهای زیست محیطی را نیز براساس اصول توسعه پایدار نیز رفع نمود. همچنین تنوعی بخشی و تناسب سازی فرهنگ مد و لباس طبق فرهنگ وتمدن ایرانی – اسلامی یکی از ضرورت های جدی دراین حوزه است.
از آنجا که بسیاری از تفکرات خلاق و کاربردی دراین رشته توسط بانوان اجرا می شود میتواند یکی از نقاط مطلوب درجهت شکل گیری پارچه های و با هویت بومی ایرانی و قومی باشد که توسط دختران عملیاتی می شود.


وضعیت بازار کار و زمینه‌های اشتغال
زمینه‌های کارآفرینی و خوداشتغالی:
- تمام فارغ التحصیلان باتوجه به مهارت های خود در بخش های پژوهشی وآموزشی و یا عملیاتی وکاربردی به صورت خصوصی یاصنعتی می توانند مشغول به کار شوند.
- سازمان‌ها، نهادها، بخش‌های خصوصی که امکان استخدام فارغ‌التحصیلان این رشته را دارند:
-صنعتگران برای تولیدات انبوه نیاز به طراحان لباس حرفه ای دارند.طیف های مختلف جامعه اعم از زنان ومردان ، کودکان ونوجوانان نیاز به انتخاب پارچه هایی با طرح ها ورنگ های مناسب خود دارند.

بازار کار رشته در کشورهای همسایه:
درکشورهای عربی اطراف ایران وترکیه، از نیروی خلاق جهت طراحی پارچه های با سلیقه های بومی به شدت استقبال می شود وبا توجه به اینکه شعبه ارومیه درمنطقه مرزی است این تبادلات به راحتی قابل انجام است.
- امکان تبدیل شدن دانشگاه به قطب ملی/منطقه ای در رشته طراحی پارچه و لباس:
- اگر امکانات وظرفیت ها به خوبی فراهم گردد، رشد قابل توجهی در مدسازی والبته فرهنگ سازی ملاحظه می گردد وقاعدتا با تولیدات انبوه می توان به فکر صادرات کالاها بود وبه قطب درمنطقه شمالغرب کشور تبدیل

این رشته با توجه به حجم گسترده مخاطبان، همچنن ظرفتیت بالایی در جذب آنها وکارآفرینی دارد. با توجه به درخواست راه اندازی این رشته در شعبه ارومیه ومرزی بودن منطقه خصوصا همسایگی با کشور ترکیه و مبادلات فرهنگی وتجاری درمنطقه بازار کار پررونقی برای رشته وجود دراد و باعث رشد اقتصادی هم خواهد شد.

تاریخ به روز رسانی:
1401/06/21
تعداد بازدید:
2876
گروه طراحی پارچه و لباس
ارومیه، بلوار رودکی، خیابان آبشناسان، نارون دوازدهم، دانشگاه الزهرا
کدپستی: 5715185485
تلفن: 7-33689826 (044)
دورنگار: 33689828 (044)
پست الکترونیک: urmia[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.