مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان ششمین جشنواره ملی حمایت از آثار دانشجویی غدیر در دانشگاه الزهرا(س)برگزار شد.

مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان ششمین جشنواره ملی حمایت از آثار دانشجویی غدیر در دانشگاه الزهرا(س)برگزار شد.

27 05 2025 10:58
کد خبر : 16823956
تعداد بازدید : 734

تاریخ رویداد :

بنیاد بین المللی غدیر و  معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا سلام الله علیها "مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان ششمین جشنواره ملی حمایت از آثار دانشجویی غدیر" را در روز سه شنبه ۶ خرداد ماه ۱۴۰۴از ساعت 9 صبح الی 12 با حضور آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه تهران، آقای دکتر حسین ظریف منش قائم مقام دبیر کل و مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر، آقای دکتر رشید جعفر پور قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دبیر کمیته علمی جشنواره غدیر، خانم دکتر زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا(س)، خانم دکتر مریم سلگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) و مدعوین و دیگر مسئولین دانشگاه الزهرا(س) در سالن تورانی برگزار نمودند.

    خانم دکتر بکائی در اولین بخش از برنامه، ضمن خوش آمدگویی به همه حضار و عرض تسلیت سالروز شهادت امام جواد الائمه علیه السلام،  غدیر را محور خلقت آفرینش انسان نام برد و  تصریح کرد بررسی ابعاد غدیر موجب رستگاری انسان است. وی درک مناسب و صحیح از ولایت تجلی یافته بر غدیر را نیاز جوامع امروزی دانست و اذعان نمود: امروزه تبیین غدیر در مدل های جدید حکمرانی با طرح مسئله امامت و ولایت مورد نیاز انسان ها همراه است و  بازتاب اندیشه غدیر در گفتمان شیعه در قالب پژوهش های نوین مورد نیاز جوامع می باشد.

     سپس دکتر حسین ظریف منش قائم مقام دبیر کل و مدیر عامل بنیاد بیت المللی غدیر اینگونه ایراد کرد که  غدیر یک واقعه نیست یک تاریخ است. غدیر یک تاریخ نیست تاریخ ساز است. غدیر مسیر است. غدیر هدف است. غدیر غایت همه تلاش های مجاهدان و عالمان در طول تاریخ اسلام بوده است. پیاده سازی حقیقت غدیر و آماده کردن جامعه برای ظهور در جوامع اسلامی با دشواری های زیادی همراه بوده است.

   وی اضافه کرد امام راحل فرمودند: غدیر برای این نیست که جشن بگیریم و چراغانی کنیم غدیر آمده است تا بگوید چگونه تبعیت کنیم؛ حضور امیرالمومنین در تمامی زوایای زندگی انسان باید هدف باشد.

     در بخش دیگر از مراسم، دکتر رشید جعفر پور قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دبیر کمیته ی علمی جشنواره غدیربه بیان و تشریح مراحل برگزاری ششمین جشنواره پرداخت و توضیح داد: در ششمین جشنواره دانشجویی غدیر ۲۴۷۰ اثر از دبیر خانه دریافت شد. در مرحله ی اول پایش انجام گرفت و در مرحله دوم و سوم توسط اساتید برجسته داوری شد.  9  اثر پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و 4  اثر در مقطع دکتری تقدیر شد. در بخش کتاب نیز  ۲ اثر مورد تقدیر قرار گرفت. انتخاب آثار بر اساس نیازهای علمی، نوآوری، کاربردی بودن و کیفیت پژوهش ها بوده است.

   سپس گروه هم آوایی الغدیر طهران سه قطعه در مناسبت های این روز و غدیر اجرا نمود.

   سخنران بعدی برنامه دکتر علیرضا امینی دبیر محترم کمیته اجرایی ششمین جشنواره بیت المللی غدیر بود که تشریح کرد:  در راستای تحقق ششمین جشنواره دانشجویی غدیر بیش از ۴۰۰ جلسه کمیته های اجرایی در طول زمان برنامه ریزی،دسته بندی و گروه های تخصصی تشکیل شده است. با هجده مجموعه انجمن های دانشجویی نشست تخصصی برگزار شده است و ساعت ها تلاش صورت پذیرفت تا بتوانیم دسترسی به صاحبان آثار داشته باشیم. برنامه های راهبری برای این همایش در نظر گرفته شده است و پیشنهادی که به شورای راهبردی داده شده است، تصویب دبیرخانه دائمی برای افزایش تاثیر مفاهیم غدیری در سطح ملی و بین المللی است. امید است در موارد دیگر آثار دانشجویی مثل پادکست و فیلم کوتاه این جشنواره بتواند حرکت های موثری انجام دهد.

    سپس سوال مسابقه پیامکی بر روی پرده نمایش سالن در معرض دید حضار قرار گرفت و تا 40 دقیقه مهلت ارسال پاسخ به صورت پیامک به همه اعلام گردید.

   آیت الله صدیقی دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر و امام جمعه تهران در سخنانی فرمود: ما شاهد مشارکت نسل جوان فرهیخته در احیا حکمرانی علوی، ویژگی های علوی و... که از آموزه های علوی به دست می آورند هستیم و این بسیار دلگرم‌کننده است. باید فرهنگ علوی را در مقابله با فرهنگ منحط غربی رواج دهیم. همه جریان ولایت به این نکته ختم می شود که امامت و ولایت عهد الهی است و انسان می تواند طوری زندگی کند که زندگی اش سراسر نور باشد و مرگش نقطه عطف و هدایت باشد. اقتدار جامعه را در برابر دشمن بیشتر کند، همین گونه که امروزه فرهنگ دینی را در بستر نام امیرالمؤمنین علیه السلام احیا می کنید یک جبهه تشکیل داده اید و پرچم دار ارزش های دینی می باشید.


   در ادامه مراسم رونمایی از "دو کتاب ارمغان غدیر تالیف سید عبدالله فاطمی نیا و ۴۴۴ نکته غدیری نوشته دکتر حسین ظریف منش" انجام و سپس از برگزیدگان این جشنواره با اهدای لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس ویژه جشنواره ششم تقدیر به عمل آمد.

   در پایان مراسم قرعه کشی اهدای 5 جایزه مسابقه فرهنگی ویژه این جشنواره انجام و همچنین قرعه کشی و  اهدای کمک هزینه سفر مشهد مقدس به 5 شرکت کننده از بین حضار برگزار شد.

   در انتهای برنامه به تمامی شرکت کنندگان بسته فرهنگی حاوی پرچم متبرک حضرت امیرالمومنین علیه السلام و دو کتاب رونمایی شده اعطا گردید.