دانشکده علوم زیستی- دانشگاه الزهرا

جلسه دفاع از پیشنهاده دانشجوی مقطع دکتری رشته فیزیولوژی گیاهی " مطالعه فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی تاثیر نانو سیلیکون بر تحمل به شوری در گیاه برنج (L. Oryza sativa)"

24 02 2021 00:00
کد خبر : 14211615
تعداد بازدید : 12

جلسه دفاع از پیشنهاده دانشجوی مقطع دکتری رشته فیزیولوژی گیاهی
جلسه دفاع از پیشنهاده خانم سکینه اسمعیلی کناری دانشجوی مقطع دکتری رشته فیزیولوژی گیاهی در تاریخ 8 بهمن ماه 1399 تحت عنوان" مطالعه فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی تاثیر نانو سیلیکون بر تحمل به شوری در گیاه برنج (L. Oryza sativa)" به راهنمایی سرکار خانم‌ها دکتر منیر حسین زاده نمین و دکتر خدیجه کیارستمی و به مشاوره جناب آقای دکتر الهیار فلاح در سایت دانشکده علوم زیستی برگزار گردید. این جلسه به صورت نیمه مجازی از ساعت 10 الی 12:30 با حضور داوران جلسه دکتر فائزه قناتی (دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر فواد مرادی (پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج) و دکتر نسیم قربانمهر (دانشگاه الزهرا (س)) و رعایت کامل پروتکل¬های بهداشتی برگزار شد.
چکیدهای از موضوع پیشنهاده:
برنج یکی از گیاهان پایه و استراتژیک است. تنش¬های محیطی سبب کاهش عملکرد محصولات کشاورزی می-گردند. یکی از مهم¬ترین استراتژی¬های مقابله با شوری ایجاد ارقام مقاوم به شوری برنج است. سیلیکون (Si) به عنوان دومین عنصر ماکرو در خاک می¬باشد و تحمل به انواع تنش‌های زیستی و غیر زیستی را بهبود می-بخشد. مقاومت در برابر تنش‌های زیستی، مانند پاتوژن‌های گیاهی، آفات حشرات و قارچ بلاست توسط Si بهبود یافته است. در تنش شوری Siجذب پتاسیم را افزایش، جذب سدیم را کاهش و نسبت K/Na را افزایش می‌دهد. از طرفی تنظیمات بر روی الگوهای بیان ژن برای انتقال دهنده¬های Si ممکن است وابسته به ژنوتیپ باشد. دو نوع مختلف انتقال دهنده Si، سیلیکون1 (Lsi1) و2 (Lsi2) در جذب و توزیع Si شناسایی شده¬اند. در این پژوهش با توجه به اثرات نانو سیلیکون بر افزایش تحمل شوری در گیاهان با اعمال تیمار نانو سیلیکون در مراحل مختلف رشد و نمو برنج همراه با مطالعات فیزیولوژیکی، بیوشیمیائی و مولکولی، علت و دامنه افزایش تحمل به شوری در نمونه‌های تیمار شده به‌دست می‌آید.