دانشکده علوم زیستی-دانشگاه الزهرا

اقدامات دانشکده علوم زیستی در زمینه مدیریت سبز دانشگاه

17 07 2023 00:00
کد خبر : 14215606
تعداد بازدید : 18

نظر به اهمیت رشد اقتصادی کشور میتنی بر توسعه پایدار و با توجه به اینکه نگهداری از منابع زیست محیطی از جمله منابع جانوری و گیاهی از ارکان مهم برای توسعه پایدار است، دانشکده علوم زیستی دانشگاه الزهرا طی یک فعالیت گروهی هدفمند برای ارائه یک مدل مدیریتی مبتنی بر ظرفیت های "آموزشی" اقدام به اجرای یک طرح عملی نموده است. این مجموعه اقدامات عملی از حدود 10 ماه پیش آغاز شده است و استادانی از هر سه گروه علوم گیاهی، میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی و دانشجویان آنها در آن فعال هستند. در طی این مجموعه فعالیت های کلاسی که دانشجویان آن را اجرا و استادان بر آن نظارت میکنند، بروندادهای مشخصی تعریف شده است که در طی یک برنامه زمانبندی در دسترس قرار میگیرند، شامل:

تهیه شناسنامه علمی گیاهان محوطه سبز مجاور ساختمان دانشکده علوم زیستی و تهیه شناسنامه علمی جانوران دانشگاه با هدف ایجاد یک باغچه تنوع زیستی،
تامین برخی نیازها و تجهیزات درون دانشگاه که ماده اولیه آنها پسماندهای عمدتا پلاستیکی و نخاله های ساختمانی است که بخصوص در طی عملیات عمرانی دانشکده علوم زیستی ایجاد شده اند.
تهیه بروشور و پادکست برای افزایش دانش دانشجویان الزهرا و افراد جامعه با منابع جانوری و گیاهی دانشگاه الزهرا به عنوان یک اکوسیستم کوچک به منظور فرهنگ سازی و آموزش.
نکته ارزشمند در اجرای این مجموعه فعالیت هماهنگ دانشکده علوم زیستی این است که این فعالیت ها در ارتباط و هماهنگی با بخش های دیگر دانشگاه نیز انجام می شوند، شامل: انجمن علمی دانشجویی محیط زیست، کلاسهای درس برخی استادان و دانشجویان دانشکده هنر (متخصص در طراحی صنعتی) و مرکز آموزشهای آزاد و مجازی دانشگاه الزهرا. این اقدام در راستای یکی از اهداف مدیریت سبز دانشگاه در جهت "ایجاد فضای مناسب همکاری و مشارکت کارکنان و دانشجویان" است. قطعا تجربه جذاب همکاری بین بخش های مختلف دانشگاه، آموزه های مدیریتی جدیدی برای مدیریت سبز دانشگاه به ارمغان خواهد آورد. در این مدل مدیریتی آزمایشی، هدف نهایی، دستیابی به یک محصول واقعی یا ایجاد یک ارزش افزوده برای دانشگاه الزهرا است، بدون نیاز به تخصیص بودجه و فقط با استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاه. بدین ترتیب دانشجویان به دست خود یک الگوی واقعی را برای "ترویج فرهنگ صرفه جویی، بهینه سازی مصرف و بهره برداری از انرژیهای تجدید پذیر" عملی می کنند. این تجربه از یک سو برای ارتقا مهارتهای دانشجویان در جهت توفیق بیشتر در اشتغال پس از دانش آموختگی مفید است و از سوی دیگر امکان بهره برداری از منابع تجدیدپذیر را در دانشگاه الزهرا عملیاتی می سازد.

تا کنون مرحله اول این طرح که تهیه اطلاعات و طراحی محصولات است توسط دانشجویان و یر نظر استادان به انجام رسیده و مرحله بعد که تولید محصولات است در خبرهای آتی دانشکده منعکس خواهد شد.