مشارکت فعال اعضای هیات علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا در برگزاری اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی میکروبی ایران

برگزاری اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی میکروبی ایران

25 09 2024 00:00
کد خبر : 14218159
تعداد بازدید : 16

اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی میکروبی ایران با همکاری انجمن علوم و فناوری های میکروبی ایران و انجمن زیست شناسی ایران به عنوان یکی از کنفرانس های شش گانه بیست و سومین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بین المللی زیست شناسی در تاریخ 19 تا 21 شهریور ماه 1403 در دانشگاه تهران برگزار شد. از 270 چکیده مقاله ارسالی به این کنفرانس، 215 مورد پذیرفته شدند که 46 مورد به صورت سخنرانی و 169 مورد به صورت پوستر ارائه گردیدند. سخنرانی ها در 9 پنل تخصصی "میکروبیولوژی شیر و فرآورده های لبنی"، "میکروبیولوژی خوردگی و فرسودگی"، "میکروبیولوژی سلامت و میکروبیوتا"، "میکروبیولوژی آب و زیست پالایی"، "میکروبیولوژی کشاورزی"، "میکرو بیولوژی و تخمیر صنعتی"، "کلکسیون‌ها میکروبی"، "ویروس شناسی و باکتریوفاژدرمانی" و "میکروبیولوژی مواد نگهدارنده و ضدمیکروبی" ارائه شدند. 10 سخنران از خارج کشور و از کشورهای کانادا، انگلستان، سوئد، بلژیک، استرالیا، چین و هند در این کنفرانس سخنرانی نمودند. لازم به ذکر است اعضای هیات علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س) در برگزاری این کنفرانس مشارکت فعال داشتند. دکتر فرشاد درویشی دبیر علمی کنفرانس، دکتر محمدرضا صعودی و دکتر پریسا محمدی عضو کمیته علمی، دکتر آمنه الیکایی رئیس پنل ویروس شناسی و باکتریوفاژدرمانی، دکتر بهاره عطاران، دکتر علی محمدی و دکتر الهه مبارک عضو کمیته داوران این کنفرانس بودند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه میکروبیولوژی 10 مقاله به صورت پوستر ارائه کردند. دکتر جمشید فولادی عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی کارگاه "تثبیت سلول های زیستی در بستر ژل آلژینات سدیم" برگزار نمودند و عضو پنل میکرو بیولوژی و تخمیر صنعتی بودند. همچنین نشست هم اندیشی و تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان میکروبیولوژی به همت انجمن علوم و فناوری های میکروبی ایران در این کنفرانس برگزار گردید.

پیام دبیر علمی کنفرانس زیست شناسی میکروبی

حضور میکروارگانیسم‌ها بر روی زمین به حدود 4 میلیارد سال قبل بر می‌گردد و حیات میکروبی (به عنوان اولین شکل حیات) در پیدایش و بقای زیست کره و دیگر موجودات زنده نقش تعیین کننده داشته و دارد. در سیصد سال گذشته علم میکروبیولوژی شکل گرفته و به ما کمک کرده است تا بسیاری از اصول زیستی بنیادین از جمله شیمی حیات، ماهیت ژن و سیستم‌های وراثتی، نحو شکل‌گیری و عملکرد پروتئین و آنزیم‌ها، سازوکار بیماریهای عفونی و چرخه های زیستی عناصر معدنی و مواد آلی را درک کنیم. میکروبیولوژی یکی از شگفت انگیزترین شاخه های علوم زیستی است که پیروزی ما را در چالش با عوامل بیماریزا از جمله باکتریها و ویروسها محقق کرده است. امروزه کارخانه‌های سلول میکروبی فراتر از تولید داروهای نوین و غذاهای فراسودمند رشد یافتند و تولید سوخت وسایل نقلیه، مصالح ساختمانی و پوشاک انسان را نوید می‌دهند. در حالی که بحران افزایش جمعیت و تغییرات اقلیم در راه است، مزارع میکروبی بجای مزارع سنتی برای تولید محصولات کشاورزی در حال توسعه هستند.

میکروب شناسی در تمامی 22 کنگره گذشته انجمن زیست شناسی ایران همواره یکی از حوزه های علمی کنگره یا همایش های آن بوده است. ما برگزاری اولین کنفرانس مستقل زیست شناسی میکروبی را در بیست و سومین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بین المللی زیست شناسی در شهریور ماه 1403 جشن خواهیم گرفت. خوشحالیم فرصتی فراهم شده تا با حضور متخصصان، محققان، دانشجویان رشته میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی و سایر رشته‌های مرتبط با آخرین پیشرفت‌ها و دستاوردهای جدید میکروبیولوژی در قالب سخنرانی‌ها، پوسترها و کارگاه‌ها در اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی میکروبی آشنا شویم. منتظر ارائه دستاوردهای جدیدتان به این کنفرانس و حضورتان در دانشگاه تهران و شهر زیبای تهران هستیم.